Вие сте тук

Блог

Мастъри на баланса, vol. 1

Фондация "КОРЕН" - Блог - Мастъри на баланса, vol. 1

На въпроса какво е компостиране можем философски да отговорим, че това е изкуството да намерим баланса между кафявата и зелената маса в компостера, за да създадем златната среда, в която “отпадъците” ще се превърнат в почва.

Компостирай у дома: бързо, лесно, забавно

Компостирай у дома: бързо, лесно, забавно

Работилниците “Компостирай у дома” е първата инициатива на Градски Експериментариум, която се роди благодарение на подкрепата на MOVE.BG през есента на 2018 г.

Година по-късно нестихващият интерес към компостирането у дома ни показа, че е време да сбъднем още една обща идея – да съберем знанието, умението и опита ни в дигитална версия на работилницата.

Екология с отворен код

Фондация "КОРЕН" - Екология с отворен код

(Open Source Ecology)

Съчетавайки циклите на пермакултурата и технологията ние възнамеряваме да осигурим нормални условия за човешки живот и в същото време да бъдем загрижени пазители на Земята, използвайки ресурсите ѝ по устойчив начин и стремейки се към правилно съжителство.

Зеп Холцер и Холцеровата пермакултура

Фондация "КОРЕН" - Зеп Холцер и Холцеровата пермакултура

Зеп Холцер (Sepp Holzer) е един от пионерите на пермакултурата в Европа и света. Неговата ферма "Краметерхоф", намираща се на 1100-1400 м надморска височина в австрийските Алпи над Залцбург и разпростираща се на 45 хектара площ, се води за най-голямото функциониращо пермакултурно стопанство в Европа.

Subscribe to RSS - блогове